

469,06 zł
Cena regularna:
499,00 zł

3 299,00 zł
Cena regularna:
3 300,00 zł

Growshop Online - Twój Przewodnik po Świecie Uprawy Roślin
Jak skutecznie stosować wapno w proszku i płynie do nawożenia roślin
Jak przechowywać podłoże glebowe?
Przędziorek czerwony objawy i zwalczanie
Oświetlenie dla roślin
Canna COGr Buffer Agent Środek do Buforowania Płyt COGr
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Canna COGr Buffer Agent Środek do Buforowania Płyt COGr
COGr Buffer Agent to płynny preparat stworzony przez firmę CANNA, specjalnie do namaczania i przygotowania płyt COGr przed uprawą. Dzięki temu preparatowi podłoże kokosowe jest odpowiednio buforowane, co zapewnia optymalne warunki dla wzrostu roślin. Substancja ta została opracowana, aby w pełni przygotować podłoże do efektywnej uprawy, stabilizując jego pH oraz wzbogacając je w cenne składniki odżywcze, takie jak krzem, kwasy huminowe i fulwowe.
Jak używać ?
Przed użyciem należy mocno wstrząsnąć butelką.
- Napełnij zbiornik wodą.
- Dodaj COGr Buffer Agent w stężeniu 1:500 (20 ml na 10 l wody).
- EC COGr Buffer Agent rozpuszczony we wodzie powinno wynosić 0,4–0,45 mS (=EC roztworu + EC wody).
- Zalecane pH: 5.5–6.2.
- Dodaj około 12,5 litra roztworu do każdego opakowania podłoża COGr.
- Pozostaw podłoże COGr do nasiąknięcia na co najmniej 24 godziny przed jego użyciem.
Przechowywanie, zdrowie i bezpieczeństwo:
- CANNA opracowała COGr Flores specjalnie dla fazy kwitnienia oraz COGr Vega dla fazy wzrostu.
- Nadmierna ilość nawozu może negatywnie wpłynąć na substrat, roślinę i środowisko.
- Przechowuj pojemnik w chłodnym, ciemnym miejscu, z dala od promieni UV (promienie ultrafioletowe rozkładają chelaty żelaza w nawozie).
- Trzymaj produkt w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Gwarancja:
CANNA używa wyłącznie najwyższej jakości składników odżywczych i chelatów, które są w pełni dostępne dla roślin. Butelka wykonana z biodegradowalnego plastiku (polietylen), nadaje się do recyklingu.
Dane techniczne
Rodzaj | płynny |
Typ | mineralny |
Przeznaczenie | na wzrost i kwitnienie |